top of page

Maui.Why?

Ik geloof dat elke vrouw, in elke fase van haar leven, in haar eigen vrouwelijke kracht kan staan. Mijn visie focust op het identificeren en aanpakken van oorzaken, meer dan het symptomatisch behandelen van lichamelijke en mentale klachten. In mijn trajecten kijken we naar de volledige context van de persoon in al haar aspecten.

BB exp
BB oils

Backed by Experience

Connecties als gids

Door in nauw contact te staan met honderden vrouwen met elk hun eigen verhaal en noden, bouwde ik doorheen de jaren een netwerk op van domeinexperten waarin ik kan navigeren. Ik geloof in ieders kracht en dat het bundelen van expertise het verschil kan maken. Communicatie en overleg zijn hierbij van groot belang, exact hetgeen waaruit mijn carrière het afgelopen decennium bestond. Van nature haal ik energie uit het opsporen van medische problemen en het vinden van de link naar het grotere geheel. Niks bestaat zonder context. 

Backed by Oils

Etherische oliën, geen trend van nu

Al duizenden jaren voor Christus wist men in China dat etherische oliën die in planten en bomen voorkomen geneeskrachtige eigenschappen kunnen bezitten. Ook later in de Bijbel verwijst men naar het gebruik van etherische oliën. In Johannes 12 komt het bekende tafereel voor waar Maria Magdalena de voeten van Jezus zalft met Nardusmirre, een aardende olie, die ikzelf ook graag gebruik.

 

De oliën vonden hun weg naar India, Egypte, Griekenland en kwamen ook tot bij de Romeinen. Een krachtige vrouw als Cleopatra beschikte over een ontelbaar grote collectie van oliën en bij Farao Toetanchamon werden er geurpotjes in zijn graf gevonden. 

In 1930 brak het moderne tijdperk van de aromatherapie aan. Deze term werd geïntroduceerd toen een Franse scheikundige, Rene Maurice Gattefosse, gefascineerd werd door de helende en antiseptische werking van lavendel op de brandwond aan zijn hand.

Backed by Science

De werking van de kracht ontrafeld in frequenties

Sommige etherische oliën zijn 40 tot 60 keer krachtiger dan kruiden. Etherische oliën helpen het lichaam bij het bestrijden van onvriendelijke micro-organismen, het zuiveren van organen, klieren en lichaamssystemen, het balanceren van lichaamsfuncties en het verhogen van de energetische vibratie van het lichaam.

Een gezond menselijk lichaam heeft een frequentie van 62 - 72 Mhz. Deze frequentie is continu in beweging. Voeding, het gebruik van elektronica en gevoelens beïnvloeden onze frequentie. Zo hebben het drinken van veel koffie, het overmatig gebruik van de smartphone, en ook gevoelens van spijt, schuld en woede een verlagend effect op onze frequentie. Terwijl vers fruit, gevoelens van dankbaarheid en liefde onze frequentie doen stijgen.

Het kost het lichaam soms dagen om een lage frequentie terug op te krikken naar de gezonde waarden. Etherische oliën kunnen het lichaam ondersteunen om terug naar deze hogere frequentie te komen. Etherische oliën komen bij het inhaleren of aanbrengen op de huid in het lymfeklierstelsel terecht. Het limbisch systeem van ons brein regelt onze emotionele reacties en stuurt verschillende chemische boodschappen voor het rijke spectrum aan emoties dat we ervaren.

BB science
bottom of page