top of page

Wat mij tot hier bracht

FINESSE
VROUWELIJKHEID
KRACHT

Mijn eigen traject is er eentje van ontdekking en uitdiepen van vroege passies. Ik studeerde af als vroedvrouw en ging nadien aan de slag in het ziekenhuis. Daar deed ik 9 jaar ervaring op bij verschillende afdelingen en kwam ik in contact met diverse problematieken, overtuigingen en vrouwen. Een pad van chirurgie, dermatologie, pediatrie, verlosafdeling en materniteit tot ten slotte de pre- en postnatale zorgen als zelfstandig vroedvrouw. 

Toen onze jongste dochter, Juline, als baby een lange tijd ernstig ziek werd en vele van haar eerste indrukken en ervaringen in het ziekenhuis opdeed, werden we gedwongen het anders te doen.
Voor de onrust die ons gezin kende konden we niet bij diezelfde medische wereld terecht.

In de zoektocht naar balans en rust kwam ik voor het eerst in contact met etherische oliën en kon ons gezin vanop de eerste rij de kracht van een holistische aanpak ervaren. Het belichaamt een visie die je terugbrengt naar de essentie. En dat is exact hoe ik mijn pad om anderen te helpen verder wil bewandelen.

 

Ik zie de schoonheid van elk vrouwelijk lichaam dat zich steeds opnieuw in het tempo van de cyclus aanpast en navigeert. Tegelijk zie ik ook hoe de maatschappij ons een ideaalbeeld oplegt en we van jongs af aan al te horen krijgen wat het betekent om vrouw te zijn.

Doorheen de jaren lijken we de essentie vergeten te zijn. We hebben het gevoel aan zo veel verwachtingen te moeten voldoen terwijl we al onze rollen blijven invullen: partner, zus, mama, dochter, collega, vriendin. 

Is het niet tijd om terug naar de basis te gaan, te genieten van het zonlicht en te vertrouwen op de natuur en de kracht die we van haar gekregen hebben?
 
Tijd om die cyclus te omarmen en terug herinnerd te worden aan de schoonheid die ik ook zie.
Aurélie is echt een parel, ze is een enorm lichtpuntje geweest in de dagen dat het mama zijn zwaarder was. Ze doet haar werk echt met hart en ziel en dat voelde ik in alles. Aurélie weet wat ze doet en dat geeft 100% vertrouwen!

bottom of page